Anno 2021 kun je haast niet meer achterblijven met het plaatsen van zonnepanelen. Inmiddels heeft namelijk iedereen wel een paar platen op zijn dak liggen, waarmee je de belasting op de panelen kunt terugvorderen bij de overheid. Desondanks is nog lang niet iedereen overstag gegaan, want hoe weet je nu precies welke zonnepanelen je moet laten plaatsen, hoeveel stuks je aan moet schaffen en door wie je ze kunt laten installeren? Met de volgende tips van Zonneprofijt weet jij straks exact hoe jij het beste de verduurzaming aan kunt pakken en welke zonnepanelen ideaal zijn voor het dak van jouw woning.

Inzicht in alle soorten en maten

Doorgaans maken zonnepanelenaanbieder onderscheid tussen twee soorten zonnepanelen, namelijk monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen. Het voornaamste verschil is dat monokristallijne zonnepanelen ietsjes duurder zijn, maar een veel hoger rendement opleveren dan polykristallijne panelen. Dit komt, omdat het polykristallijne paneel uit heel veel kleine stukjes monokristallijne zonnepanelen bestaat. Hierdoor werkt ieder stukje op zichzelf heel goed, maar niet in zijn geheel. Over het algemeen worden daarom ook alleen monokristallijne zonnepanelen aangeboden, omdat de zonnepanelen opbrengst erg hoog is.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen je exact nodig hebt, is afhankelijk van jouw energieverbruik en de oppervlakte van het dak. Als jij namelijk ruimte hebt voor 8 zonnepanelen, is het uiteraard niet handig om een pakket van 12 zonnepanelen inclusief montage aan te schaffen. Echter, als jij alleen woont, is het misschien niet noodzakelijk om 18 zonnepanelen te kopen. Om die reden helpt Zonneprofijt je graag persoonlijk en denken wij met je mee over de beste keuze wat betreft de aanschaf van zonnepanelen!

Meer weten?

Zou je graag meer informatie willen ontvangen over de verschillende soorten zonnepanelen of twijfel je over de hoeveelheid zonnepanelen die je moet aanschaffen? Zonneprofijt is expert op dit gebied en adviseert je over alle mogelijkheden in jouw situatie.