Het dak van je huis isoleren heeft verschillende voordelen. Een huis met dakisolatie levert uiteindelijk ook meer in de verkoop. Dit komt doordat je je huis in principe verduurzaamt, wat tegenwoordig erg belangrijk is. Het is goed voor het milieu omdat je minder energie verbruikt. Door je dakisolatie zal je huis langer warm blijven, doordat de warmte wordt vastgehouden. Er zijn ook subsidies beschikbaar vanuit de gemeente om je huis te kunnen verduurzamen. Dit zou je kunnen inzetten voor het bekostigen van je dakisolatie. Lees snel verder als je meer wil weten over dakisolatie.

Waarom zou jij dakisolatie aanleggen?

Ten eerste is het goed voor het milieu. Doordat je minder energie verbruikt zal je energierekening ook nog eens minder hoog zijn aan het einde van de maand. Vooral deze winter kan dat nog eens gunstig uit gaan pakken, aangezien we te maken gaan krijgen met hoge energieprijzen. Daarnaast kan het ook helpen tegen geluidsoverlast. De isolatiematerialen dempen namelijk ook geluid van buitenaf. Dakisolatie aanleggen is niet een hele grote klus, dus je hoeft je geen zorgen te maken over een grote verbouwing.

Verschillende isolatiematerialen

Je hebt ecologische isolatiematerialen zoals schapenwol, houtwol, hennep of kurken isolatie. Daarnaast heb je ook goedkopere opties zoals PUR of PIR platen. Dit zijn harde platen van chemisch materiaal. Deze materialen kunnen goed tegen vocht en zijn daarom geschikt voor bijna alle ruimtes. Deze materialen dempen echter geen geluid. Steenwol of glaswol zijn voorbeelden van zachte isolatiematerialen. Het is zeer makkelijk aan te brengen, en is daarom geschikt voor daken met een ingewikkelde constructie. Bovendien zijn steenwol en glaswol onbrandbaar, en daarom goed voor de brandveiligheid van je huis! Voor meer informatie over dakisolatie kijk op dakisolatie-advies.nl.

Zelf je dak isoleren of een isolatie expert inhuren?

Je kan ervoor kiezen om je dak zelf te isoleren. Het is geen hele moeilijke klus, maar je moet wel weten welk materiaal je moet gebruiken. Om hierachter te komen kan je wellicht het beste een dakisolatie expert inhuren. De expert zal je adviseren welke isolatievorm het beste bij jouw woning past. Zo weet je zeker dat jouw dakisolatie ook daadwerkelijk geschikt is voor jouw huis.