Van bovenaf ziet ons land er toch heel anders uit dan in het dagelijkse leven. Dat kun je mooi ervaren als je de kadastrale kaart maatvoering bekijkt. Toch is dat niet de enige reden om deze kaart te bekijken. De meeste mensen die deze kaart bekijken hebben een specifiek doel voor ogen. Zo is de kadastrale kaart met maatvoering bijvoorbeeld ideaal als er conflicten zijn over de grens van een tuin. Ook maakt deze kaart het eenvoudig om na te gaan wie de eigenaar van een bepaald stuk grond is. De kadastrale kaart met maatvoering is in verschillende situaties dus ontzettend handig.

Wat is nu precies jouw erfgrens?

Weet je niet zo goed wat nu precies jouw erfgrens is, maar wil je graag een schutting plaatsen? Dat is een van de vele situaties waarin je de kadastrale kaart maatvoering kunt gebruiken. De gegevens van deze kaart zijn rechtstreeks afkomstig van het Kadaster. Je kunt met behulp van de kaart dus zeer precies bepalen waar de erfgrens van een stuk grond wettelijk gezien ligt. De kaart is online te bekijken en wordt goed bijgehouden, waardoor de kaart altijd actueel is.

Wanneer is een pand gebouwd?

Met de kadastrale kaart maatvoering kun je handige informatie terugvinden over ieder perceel. Zo kun je bijvoorbeeld nagaan wanneer een pand gebouwd is. Ben jij altijd al benieuwd geweest wanneer een specifiek pand in jouw woonplek gebouwd is, zoek het dan gewoon op in de kadastrale kaart! Je kunt zelf een woningtransactie rapport aanvragen en nagaan wat de bestemmingsplannen bij jou in de buurt zijn. Zo ben jij als bewoner altijd op de hoogte van wat er bij jou in de omgeving gebouwd wordt.

 

Ook is het eenvoudig te controleren wie de eigenaar van een perceel is. Is er bijvoorbeeld sprake van achterstallig onderhoud, dan weet je ook wie je hierop kunt attenderen. De kadastrale kaart met maatvoering kan altijd wel een keer handig uitkomen. Het is dus goed om op de hoogte te zijn van het bestaan van deze kaart. Het is ook leuk om gewoon eens je eigen pand op te zoeken op de kadastrale kaart met maatvoering.