Kunststofplaten, zoals plexiglas zijn een veelzijdige, duurzame en betaalbare oplossing die perfect is voor een verscheidenheid aan functies en producten.

 

Kunststofplaten waaronder plexiglas zijn een verbazingwekkende, veelzijdige, duurzame, lichte en betaalbare oplossing die perfect is voor een verscheidenheid aan functies en producten. Door de productieprocessen wordt het gevormd in veel verschillende vormen en maten. Twee andere voordelen van het gebruik van met name plexiglas zijn de transparantie en het feit dat het behandeling kan ondergaan zodat het geen licht reflecteert zoals gewoon glas, waardoor schittering van elk oppervlak dat zich in de weg bevindt wordt verminderd. Naast al deze voordelen hebben kunststofplaten op maat voor de maakindustrie nog een derde voordeel dat het bijzonder nuttig kan maken in de industriële en bouwsector. Dat voordeel is kostenbesparing.

Zeer veel mogelijkheden

Het is bewezen dat het gebruik van kunststofplaten waaronder plexiglas, polycarbonaat en bijvoorbeeld PE van Plexideal in producten en objecten helpt om meer mogelijk te maken. De producten kunnen door het gebruik van kunststofplaten op maat in veel meer vormen gemaakt worden en zijn over het algemeen duurzamer. Ook halffabricaten van kunststof bieden mogelijkheden. Denk aan onderdelen voor pompen, machines of bouw. Kunststof is zo geschikt omdat water of lucht door het materiaal kan stromen zonder te lekken of verstopt te raken. Er is geen corrosie en nauwelijks krimp. In feite voorkomt het materiaal zelf of coatings dat er olie of vuil op het oppervlak van plastic platen vast blijft zitten, waardoor deze minder snel vervuild raken. Ook in het productieproces zelf kunnen platen van kunststof goed dienst doen. Wanneer vloeistoffen bijvoorbeeld in een ruimte worden gebruikt, kan het best wel eens wat in de ruimte komen. Bij platen van bijvoorbeeld plexiglas is de ruimte vele malen makkelijker schoon te maken.

Helder, mat of niet-transparant

Dit voordeel van met name plexiglas heeft te maken met waar het voor wordt gebruikt. Plexiglas wordt meestal gemaakt voor toepassingen waarbij je door het materiaal heen wilt kijken. De reden dat het zo goed werkt voor deze specifieke toepassing is omdat het materiaal een helder oppervlak heeft. Het materiaal kan voorzien worden van coatings, in allerlei maten en vormen gezaagd worden en voorzien worden van uitsparingen waardoor je jouw werk gemakkelijker kunt zien en uitvoeren. Je hoeft je geen zorgen te maken dat slecht zicht de kwaliteit van jouw werk aantast. Daarnaast wordt plexiglas gebruikt in een matte afwerking, hierdoor is er wel licht, maar geen zicht. In sommige gevallen ideaal voor privacy. Plexiglas en andere materiaal zijn ook niet transparant verkrijgbaar. Afhankelijk van de toepassing kies je een materiaal.

Oplossingen met plexiglas

Er zijn eindeloze mogelijkheden met plexiglas. Er zijn veel verschillende vormen en ontwerpen die het materiaal kan aannemen en produceren. Als je vensterpanelen of zelfs volledige afscheidingen wilt maken, zul je merken dat er veel opties voor je beschikbaar zijn. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal foto’s online te bekijken om alle mogelijkheden te zien. Wanneer je iets nieuws wilt gaan creëren, zul je merken dat er eindeloze mogelijkheden zijn.

Veiligheid

Het volgende voordeel van plexiglas of andere kunststofplaten heeft betrekking op het veiligheidsniveau van het materiaal. Het is bewezen dat het materiaal volkomen veilig is voor gebruik in de industrie. Het wordt al jaren door veel verschillende soorten industrieën gebruikt, waaronder de luchtvaartindustrie en zelfs de medische industrie. Hoewel er nog steeds enige discussie is over de impact van het materiaal op het milieu, lijdt het geen twijfel dat het veilig is voor algemene industriële fabricage. Dit komt door de sterkte van de structuur, het gemak van fabricage en de duurzaamheid die het kunststof fabricageproces biedt.