Bent u op zoek naar een verhuisbedrijf in Rotterdam, Almere of een andere gemeente binnen of buiten de Randstad? Aan bedrijven is er geen gebrek, u wilt uiteraard wel de juiste keuze maken. Lees deze pagina voor de voornaamste aandachtspunten bij het bepalen van de beste verhuizer voor uw project.

Of het een erkende verhuizer betreft

Iedereen kan zich ‘verhuizer’ noemen, een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is al voldoende. Om het kaf van het koren te kunnen scheiden zijn er erkende verhuizers die moeten voldoen aan specifieke voorwaarden. Dit betekent niet automatisch dat een verhuizer zonder dit keurmerk een ondermaatse service levert, de klant is alleen niet verzekerd van kwaliteit. Gelukkig staan er volop recensies op het internet zodat u niet teleurgesteld hoeft te zijn over een verhuisbedrijf in Almere, Alkmaar of elders.

Duidelijke prijzen

Er zijn verhuisbedrijven die een vast bedrag rekenen zonder duidelijke uitleg waar die prijs op gebaseerd is. Dan kan het ook lastig zijn om te zien welke diensten er precies geleverd worden. Het klinkt heel eenvoudig om een bedrag te betalen en hopen dat alles goed komt, maar als een handeling die jij heel vanzelfsprekend vindt niet in het pakket blijkt te zitten dan heb je hier achteraf problemen mee. Vraag naar een vrijblijvende prijsopgave of offerte, bekijk vervolgens de opties, onderdelen en tarieven. Als je vragen hebt stel ze dan gerust aan de verhuizer, zo kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan.

Welke opties er geboden worden

Er zijn budget verhuizers die alleen het vervoer regelen, de werkzaamheden in huis moet je dan zelf uitvoeren. Als je slecht ter been bent of gewoon de tijd niet hebt om te sjouwen en in te pakken dan ben je beter af met een full-service verhuisbedrijf in Alkmaar of elders. Zo kun je kiezen voor inpakken en weer uitpakken, dit kan veel zorgen wegnemen. Sommige aanbieders verhuren dozen die je later weer inlevert of hebben verhuisliften zodat zware en grote goederen niet via de trap naar beneden getild hoeven te worden. Geen verhuizing is hetzelfde, maatwerk is het beste.

Gespecialiseerde verhuizer

Er zijn verhuisbedrijven die zich beperken tot alleen Amsterdam, of alleen senioren verhuizingen uitvoeren. Dit kan zeker voordeel bieden omdat specialisten precies weten wat er wel of niet nodig is in specifieke situaties. Een expat verhuizing van Rotterdam naar Groningen is toch nèt even iets anders dan verhuizen naar een studentenkamer in Delft. Uiteraard zijn er grotere verhuisbedrijven die meerdere disciplines onder één dak leveren, bekijk de website voor meer informatie over de dienstverlening en specialisaties.

Lokaal bedrijf of niet?

Een verhuisbedrijf in Alkmaar is niet hetzelfde als een verhuisbedrijf in Almere. Eigenlijk heeft iedere gemeente specifieke kenmerken waar een verhuizer van buiten de regio niet altijd voldoende kennis van heeft. Dit betekent overigens niet dat je automatisch voor een lokaal bedrijf moet kiezen. Stel, je wilt verhuizen van Alkmaar naar Almere of andersom, waar huur je dan de verhuizer in? Er zijn ook regionale en zelfs landelijke aanbieders die lokaal heel goed op de hoogte zijn zonder hoge voorrijkosten te rekenen. Want kilometers kunnen zeker van invloed zijn op de totaalprijs.

Of het ervaren verhuizers betreft

Een verhuisservice met studenten betekent zeer zeker niet dat de kwaliteit minder is. Ook deze werknemers worden intern getraind en weten precies waar ze mee bezig zijn. Student verhuisservice is een van de bedrijven die het zo aanpakt. Deze werknemers zijn jong, gretig en doen het werk met plezier. Het spreken van de Nederlandse taal wordt ook vaak als voordeel genoemd bij het kiezen van een verhuisservice. Ervaring zit niet alleen in het individu maar vooral in de organisatie. Zo kan er een account manager zijn die als centraal aanspreekpunt dient, terwijl ervaren werklieden precies weten hoe ze een zware wasmachine zonder schade enkele trappen omlaag kunnen tillen.

Heeft u vragen? Stel ze dan gerust aan het verhuisbedrijf. Zij hebben de expertise en denken graag met de klant mee.