De primaire en belangrijkste vereiste van een heftruck cursus is veiligheid. Deze industriële grote en krachtige machines hebben niet veel tijd nodig om ravage aan te richten. Daarom moeten de personen die aan deze heftrucks werken, legitiem worden opgeleid en worden gecertificeerd met een heftruck certificaat. De rol van een heftruckchauffeur is de sleutel achter het verzekeren van een gepast en veilig gebruik van vorkheftrucks. Het hebben van legitiem verzekerde en voorbereide operators aan boord is een vereiste voor ondernemers. Voor organisaties die een snelle administratie hebben, is het worden beïnvloed door het ontbreken van heftrucktraining een gevaarlijk probleem dat snel moet worden opgelost. In het geval dat organisaties hun eigen heftruckchauffeurs hebben, dienen deze goed voorbereid te zijn met betrekking tot de veiligheidsoperaties en onderdelen van de truck.

Veiligheid eerst bij een heftruck cursus

Verschillende onderzoeken beweren dat er jaarlijks tientallen sterfgevallen zijn als gevolg van vorkheftruck ongevallen. Er zijn nog eens 300+ ernstige verwondingen gerelateerd aan het zware materieel. Onthoud dat alle huidige werknemers kunnen worden getroffen door ongelukken met een vorkheftruck, niet alleen de bestuurder. Door een heftruck cursus      te volgen en daarmee een heftruckcertificaat te behalen, kunnen deze statistieken worden teruggedrongen en een algehele veiligere werkomgeving voor iedereen worden gecreëerd.

Kostenbesparingen

Ongevallen brengen niet alleen werknemers in gevaar, maar ook het product. Een beschadigd product kan een verlies voor het bedrijf veroorzaken. Bovendien moeten vorkheftrucks die betrokken zijn bij ongevallen en voortdurend verkeerd worden gebruikt, worden gerepareerd, wat ook in de loop van de tijd toeneemt. Dit zijn dure machines en moeten zo worden behandeld. Veel bedrijven, vooral het MKB, kunnen grote hoeveelheden productieverlies voorkomen door middel van een goede training. De kostenbesparingen zijn het resultaat van minder ongevallen, minder uitvaltijd en meer efficiëntie.

Productie

Oefening baart kunst, toch? Dit kan op bijna alles in het leven worden toegepast. Goed opgeleide en gecertificeerde medewerkers zijn efficiënter en productiever. Heftruckchauffeurs zijn geen uitzondering. De efficiëntie zal toenemen naarmate werknemers meer en meer comfortabel werken met de zware machines. Certificering helpt operators om de veiligheid in het oog te houden en tegelijkertijd hun rij- en bedieningsvaardigheden te blijven verbeteren. Certificering geeft medewerkers niet alleen de nodige opleiding, maar ook een gevoel van trots en vertrouwen achter het stuur.

 

Concurrentievoordeel

Dit voordeel is meer gericht op een individuele sollicitant dan op een bedrijf als geheel. Als je over de nodige certificeringen beschikt, krijg je om een ​​aantal redenen zeker een concurrentievoordeel ten opzichte van andere aanvragers. Laat zien dat je geschikt bent voor de baan: als je solliciteert naar een functie waarvoor het gebruik van een vorkheftruck vereist is, is het noodzakelijk dat je ervaring en training hebt op deze machines.

Minder tijd besteed aan training:

Een bedrijf geeft er de voorkeur aan een nieuwe medewerker aan het werk te zetten in plaats van kostbare tijd en geld aan training te besteden. Laat zien dat je proactief bent: het behalen van je certificering voordat je wordt aangenomen, toont aan dat je niet alleen de wet naleeft, maar ook echt geeft om de branche en de veiligheid van jou en degenen met wie je werkt.